Over het koor
Voor leden

aantal bezoekers

HET KOOR:

Op initiatief van Ab Snijder (die 30 mei 2011 helaas is overleden) kwam op 16 april 2002 een groep van 19 enthousiastelingen bij elkaar om in Hoogwoud een smartlappenkoor op te richten.

In oktober 2002 werd de vereniging officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam "SNIJDERKOOR", als eerbetoon aan de initiatiefnemer.

Het koor bestond toen uit 47 dames en heren die iedere woensdagavond, met uitzondering van de maanden juli en augustus, enthousiast repeteren in Partycentrum "Op Stap" aan de Herenweg in Hoogwoud.

Bestond het oorspronkelijke repertoire uit slechts 'smartlappen', nu beschikt het koor over een breed repertoire van Nederlandstalige liedjes. Van smartlappen tot ingetogen luisterliedjes en ook hedendaagse liedjes behoren tot onze mogelijkheden.

foto: Nancy Holderbeke

DIRIGENT: Margriet Hoek